Tips & Trips
Op Noord-Beveland:

Nationaal park "De Oosterschelde"
De gehele noordkant van Noord-Beveland ligt aan dit wonderschone nationaal park aan de Oosterschelde. Een stukje natuurschoon van ongekende waarde, met vele soorten flora en fauna. Veerse Meer
De zuidkant van Noord-Beveland ligt aan het Veerse Meer, een uitgesproken stek voor een dag (water)recreatie bv. zwemmen, surfen, waterskien, vissen, of het huren van een zeilboot, fluisterboot,....
Banjaardstrand
Op ongeveer 10 km van uw vakantieadres ligt dit fantastische strand aan de Noordzee. Een must om een keer naar toe te gaan.

Fietsen
U kunt op Noord-Beveland haar hartewens fietsen. Maak kennis met de vele gezichten van het eiland, te denken aan fietsen door de polders, de inlagen, langs het Veerse Meer,... Enkele fietsroutes zijn Rondje Noord-Beveland, Oosterschelde route, Bloemen Abdijroute,....

Wandelen
Een rondje Noord-Beveland, ongeveer 60 km, op 1 dag wandelen is misschien wat veel, maar elke dag een stuk(je) lopen is natuurlijk ook mogelijk. Heerlijk langs de zeedijk, turend over de Oosterschelde, een kijkje nemen in een vogelkijkhut, struinen over het strand, of door het bos in de Schotsman (pas op u kunt hier een ree of een schotse hooglander tegenkomen).Originele afbeelding Originele afbeelding
Colijnsplaat:
In het dorp Colijnsplaat kunt u terecht voor al uw dagelijkse boodschappen, een lekker hapje eten bij een van de restaurants of gezellig een kopje koffie drinken in een café. Ook een must is natuurlijk de jachthaven en de vismijn. Hier wordt elke donderdag de verse vis gemijnd. Het pontje nemen naar Zierikzee is natuurlijk ook erg leuk en mooi.

Kortgene
Ook hier zijn meerdere winkels en restaurants. Neem eens een kijkje op het pas gebouwde havenfront en in de jachthaven.
In de zomer vaart er regelmatig een fietspontje naar Wolphaartsdijk.

Kamperland
In dit dorp is het VVV kantoor gevestigd, dus voor alle toeristische vragen kunt u hier terecht. Een nieuwe aanwinst is de Emelisse bierbrouwerij. U kunt hier een rondleiding krijgen en misschien nog wel leuker, een lekker glas Emelisse Abdijbier drinken. Vanuit Kamperland gaat ook een fietsveerboot naar Veere.

Wissenkerke
Wissenkerke, het dorp waar het gemeentehuis van het eiland Noord-Beveland staat. Breng een bezoek aan de molen ( de molenaar maalt hier nog steeds meel voor meerdere bakkers). Bezichtig de fraaie panden in de Voorstraat. Hier treft u ook HCR de Kroon aan. Het adres voor een heerlijke maaltijd of zomaar gezellig aan de bar of op het terras.

Wissebad
Zoals de naam al verklapt, is dit een openlucht zwembad in Wissenkerke. Dit is geopend van Mei tot September. Wie een vakantie doorbrengt in woning An d'n Diek of Ut Leste Uus heeft vrije toegang in dit zwembad.

Roompot, Vakantie Zeeland
Lekker een dagje zwemmen in het subtropisch zwembad (Kamperland).

Buiten Noord-Beveland
Colijnsplaat ligt centraal in zeeland, dus een prima uitvalbasis voor een dagje uit. Op ongeveer 30 minuten autorijden van uw vakantiewoning treft u onder meer de volgende historisch steden aan:

Middelburg
De hoofstad van Zeeland. Wanneer u een dagje naar Middelburg gaat, kunt u genieten van de vele monumentale panden, want Middelburg is al meer dan 1000 jaar oud. Natuurlijk zijn er ook vele gezellige terrassen, restaurants en winkels. In Middelburg vindt u ook miniatuur Walcheren.

Vlissingen
Als u een vakantie in Zeeland doorbrengt, hoort een bezoek aan Vlissingen er eigenlijk wel bij. Bekend om zijn boulevard aan de Westerschelde, waar de schepen binnen handbereik voorbij schuiven. En aanschouwt u de werkwijze van het loodswezen, dit alles onder een toeziend oog van Michiel de Ruyter. Voor u en de kinderen is een bezoek aan het Arsenaal, Reptielenzoo Iguana en de bioscoop CineCity een echte aanrader.

Goes
Misschien wel de meest aantrekkelijke stad in Zeeland. En wel om de vele gezellige terrassen en restaurants, het uitgebreide maar toch knusse winkelgebied. Bezichtigt u graag historische en monumentale panden, dan is een bezoek aan Goes zeker aan te raden.

Zierikzee
Vanuit Colijnsplaat de zeelandbrug over en u komt in het gezellige Zierikzee. Dwaal langs de oude (vissers)haven, de stadsmuren en het oude centrum, want dit is meer dan de moeite waard. Ook hier zijn vele gezellige terrassen en winkels.

Veere
Na alle grote steden genoemd te hebben, komen we uit bij het kleine, maar toch zo bijzondere stadje Veere. Het hele dorp is eigenlijk een groot museum te noemen, met een historisch centrum, Schotse huizen en ook nog meerdere jachthavens aan het Veerse Meer. Dus gezelligheid, restaurants, terrassen in overvloed.

Domburg
Noord-Beveland en Walcheren worden gescheiden door de Veersegatdam. Wanneer u deze over bent, rijdt u richting de vele badplaatsen die walcheren u biedt. Domburg, direct aan de Noordzee, is hiervan de oudste en wel de bekendste, met diverse winkeltjes, terrassen, strandpaviljoens.